tisdag 18 september 2012

"Vad ska vi äta idag?"

Denna eviga fråga som ibland kan kännas lite tröttsam samtidigt som jag skämms lite över att sucka över denna nöt som ska knäckas. Så lätt att ta för givet att få mat varje dag och dessutom nästan kunna välja i oändlighet.

I vilket fall som helst så är det ju alltid trevligt att få lite "input" av de andra i familjen ibland. Jag brukar fråga "vad vill ni äta idag/i veckan?" och får oftast svaret "det kvittar". Och då blir jag helt GALEN!

Denna veckan fanns det dock önskemål om Thaiwok och det tycker jag själv är gott, lättlagat och tar inte så lång tid.

 


Koka nudlarna enligt anvisning och skölj dem sedan i kallt vatten. Klipp till dom lite grann så de kan blanda sig lättare med woken sedan.



Hetta olja i wokpannan och fräs 600-700g kycklingfilé skuren i lite mindre bitar. 


När de börjar få färg så häll i frysta wokgrönsaker och bambuskott och/eller vattenkastanjer (jag brukar ta både och). Fräs runt i ca 6-7 minuter.




 Häll på kryddblandningen och vatten och rör runt . Låt det puttra runt några minuter.



Under tiden som det wokas så skalar jag ca 500g räkor (eller ta färdigskalade).



Rör i nudlarna och låt det bli varmt. Lägg på räkorna och och garnera med en klyftad lime.




Japansk soya och sweetchilisås är gott att ha till.



Lycka till!

6 kommentarer:

  1. Tack för bra recepttips! Älskar lätta och goda recept:) kram Nilla

    SvaraRadera
  2. Det såg gott ut! det svaret får jag nästan alltid också, suck! Kram

    SvaraRadera
  3. Tack för inspirationen, jag blev ju jättesugen!
    kram

    SvaraRadera
  4. Å tack så mycket för ett recept i min smak. Snabbt och enkelt då jag inte alls har tålamod för köket:)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Jag brukar också göra sån wok. Skitgott! Kram

    SvaraRadera
  6. Mums det ska jag testa

    SvaraRadera