söndag 16 december 2012

Julstök

Idag är tack och lov en ny dag och huvudet är som "nytt" (önsketänkande:)). Jag har ju missat flera avsnitt att "Mysteriet på Greveholm" så sonen och jag har haft julkalendermarathon, nerbäddade i sängen. Riktigt bra start på dagen!
 

Nu är glöggen silad och upphälld på flaskor, ska bara klura ut om jag ska göra etiketter att sätta på flaskorna eller helt enkelt skita i det. Och den är god men får vänta med att dricka den (annars blir det nog lite för rörigt)!
För två veckor sedan bakade maken och sonen sisådär 80 lussekatter men dom är putsväck...så det är väl bara att göra en laddning till.Har rört ihop en skum smet med  bl.a. citronskal, florsocker och så skulle det ju vara Cognac men hittade mest en nedrans massa Whiskey (örk) och en stackars flaska med en slatt Calvados så det fick det bli i smeten. Denna smet ska vila i kylskåpet tills imorgon och visar då vad jag tänkt göra med den (känner att jag vill vara lite hemlig:))
Morsan kom förbi med en låda mandelmusslor som är så goda men så jobbiga att göra...så mycket tacksamt att få en låda färdiga:)Lite julklappsfix och en tupplur på soffan ska hinnas med så att jag orkar nattpasset som väntar.

Ha en skön söndag och akta så ni inte får stora isklumpar/snösjok i huvudet. Kan säga att jag har flyttat min bil. Detta året vill jag inte ha bucklor i taket som måste bankas ut.


Kram


16 kommentarer:

 1. oj 80 st redan uppätna:) inte dåligt! ha ett bra arbetspass nu. kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Haha, 80 st borta:) De måste varit jättegoda. Hoppas glöggen blev bra!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Otroligt, då är ändå inte äldsta dottern hemma.
   Kram

   Radera
 3. Mandelmusslor är det bästa på hela julen!
  Spännande med glöggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen tycker jag att degen till mandelmusslorna är den bästa, skulle kunna trycka i mig en hel deg:)
   Kram

   Radera
 4. Vad du är rackarns duktig. Och glöggen liksom syns hur god den är, en god vän till mig satte vanliga julklappsetiketter på sina flaskor, klart och chict. Grattis till ny skalle, skulle jag kunna betala dyrt för. Kramkram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Ska ut och spana etiketter. Huvudet har jag försökt byta bort på FB men ingen ville ha det...
   Kram

   Radera
 5. Så gott med hemlagad glögg! Och 80 lussekatter!! Ni har stått på bra ;-) Såna där mandelmusslor är ju bara fantastiskt gott. Skulle gärna tagit emot en låda.

  Ha en fin kväll!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lilla jag smakat av glöggen verkar lovande!
   Kram

   Radera
 6. Jag är otroligt spänd på degen och vad det ska bli,har en okvalificerad gissning, men är osäker... Mandelmusslor gör alltid min mamma också, de hör till fikat till Kalle på julafton. Klem och ha en fin natt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får se om jag får till det imorgon med degen.
   Kramar

   Radera
 7. Ooo men de där flaskorna var fantastiska, jag tycker nog ändå du ska göra etiketter, det vore pricken över i! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det får bli någon form av etiketter:)
   Kram

   Radera
 8. Såg gott ut, både glögg och mandelmusslor! Kram

  SvaraRadera
 9. Jag kommer att vara helstinn i jul:)
  Kram

  SvaraRadera