torsdag 7 februari 2013

Behov av hjälp med operation färgning!

Jag har en jättefin blus som jag hade lagt upp på min bloppis. Körde den i handtvättsprogrammet med en annan tröja i liknande färger men också lite inslag av rosa. När blusen har torkat ser jag att det blivit rosa missfärgningar på den...... Jobbade med fläckarna och tvättade om den men tyvärr med samma resultat. Så nu får det bli operation färgning av den. Jag har plågat söta färgmästaren med mail om bästa färg och  för att få även sömmarna färgade då dom ofta är i polyester. Så det fick bli ett besök i färgaffären!

I färgaffären blev jag ju alldeles till mig, kolla in den här väggen:))

Och sen var där en lustig spegel (lättroad? Jag?!)


Tvehuvad tjockis med tre ben!


Projekt färgning nu då. Men det här framkallar faktiskt lite magknip även om blusen känns förstörd med fläckar. För att kunna färga in sömmarna måste man tydligen upp i 60-90 grader i maskinen för att det ska ta sig och det är här skon klämmer. Att slänga in ett stycke skirt bomullstyg som varsamt bara har fått bada handtvätt. Ska detta kunna lyckas utan att det kommer ut ett dockplagg i trasor?
Och vad händer med Odd Mollymärket på framsidan av blusen. Kommer det också att bli svart som blusen är tänkt att bli? Ska jag kanske sprätta av det innan?Så nu frågar jag "panelen", som ni läsare blir kallade för idag, om ni har bra råd, tips och erfarenhet!

Kram

5 kommentarer:

 1. Kul du fick tag på rätt färg!
  Mollymärket blir färgat så det får du ta av. Men jag gissar på att plagget klarar 60 grader, dock kan det ju dra i hop sig lite. Hm.

  Bara att hålla tungan rätt i mun och hoppas på det bästa.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Måste det verkligen tvättas i 60 grader? Jag har för mig att jag färgade ett par jeans i lägre temperatur. Kul med väggen och speglarna! Kram Nilla

  SvaraRadera
 3. Phew, bra att du fått tag på färg i alla fall och klart bäst att ta bort märket. Håller tummen, Klem

  SvaraRadera
 4. Väggen är hur cool som helst:) Jag är inte bra på det där med att färga kläder, så lyssna på damerna ovan.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Å vad trist! Jag har både bra o dålig erfarenhet av att färga, hoppas du lyckas;)

  Kram
  Adela

  SvaraRadera