söndag 17 mars 2013

Champagneprovningen

I fredags var det ju Champagneprovning med QK och några andra "inlånade" tjejer för att fylla upp platserna. 
Provningen ägde rum på Systembolaget, Hansacompaqniet i Malmö.I ett rum bredvid kassorna slog vi oss ner och fick höra historia och om hur man framställer Champagne. Nu var det ju så att vi testade inte bara från själva distriktet Champagne utan även "Champagne" från andra länder, dvs bubbel som är framställt på samma sätt som i distriktet Champagne. Så det fanns även spanjoner, italienare, britter och en Nya Zeelaändare. Testet var blint så att vi inte skulle färgas av födomar.Vi tittade på färg och bubblor, luktade och sniffade, smakade och försökte komma på vad det luktade och smakade. Jag lärde mig att det jag tyckte luktade murbruk och puts var doften av mineraler och det som jag tyckte luktade unket var en mogen doft...
När vi testat alla sex sorterna så röstade vi fram vilken vi gillade bäst och den som vann och också var min favorit,  en brittisk produkt. Inte trodde jag att engelsmännen var duktiga på bubbel:)

 Fick ett bra tips om man nu inte skulle dricka upp sitt bubbel och ändå vill hålla bubblorna kvar i flaskan. Man stoppar helt enkelt ner en tesked i flaskan!
"Jag dricker champagne när jag är lycklig och när jag är ledsen. 
Ibland dricker jag när jag är ensam. 
Har jag sällskap anser jag att champagne är självklart. 
Jag smuttar gärna på ett glas när jag inte är särskilt hungrig, 
och jag dricker alltid champagne
 när jag vill ha något att äta. 
Annars dricker jag aldrig champagne - utom när jag är törstig.."

Om jag inte minns helt fel så var det Churchill som sa detta:)


 Efter champagneprovningen bar det av till  "Mosaik" där vi käkade "tapas" som fanns att beställa från flera olika länder. Jag valde från Turkiet, Italien och Spanien. Mycket gott men nästa gång ska jag nog hålla mig till samma land för det blev lite rörigt i min "mathjärna".


Kram


5 kommentarer:

 1. Yum vilken härlig kväll! :-)
  Hur funkar det där med skeden tro?
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde att det skulle till någon formel som "simsalabim" men jag ska leta upp någon kemist som kan förklara för han på Systemet visste bara att det funkade:)

   Radera
 2. Hej!
  Härligt med provning och skoj med skeden, måste testas, bubbel en mådagkväll?
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 3. Så bra ni verkar haft det och lite skumpa är ju sällan fel. Säger som Eva, varför inte en måndagskväll..Klem Och ja, Mosaik har ju mycket gott, men nästan varenda gång jag varit där, har servicen varit usel, så jag hoppas ni hade tur.

  SvaraRadera
 4. Jag hör till undantagen som inte alls gillar champagen men vinprovning går jag gärna på :)
  Kram

  SvaraRadera