onsdag 12 juni 2013

Overnight oats

När maken var och hälsade på dottern i London för några veckor sedan så blev han förtjust i "overnight oats" att käka till frukost. Kan säga att jag också "trillat" dit. Enkelt att röra ihop på kvällen och sen bara att plocka ut ur kylen och mumsa i sig. Perfekt om man har lite brådis på morgonen men ändå vill ha en stabil och nyttig frukost. 



Tänkte dela med mig till er av receptet som vi gör just nu. Annars är det nog bara fantasin som sätter stopp på vad man kan röra i när jag googlat runt och kollat recept.

Overnight oats

1 dl havregryn, gärna fiberberikade
1 dl lättnaturell yoghurt
 1 dl mjölk, vi kör minimjölk
1 tsk honung
1 dl bär av valfri sort. Går även bra med frysta bär.

Blanda allt utom bären i en portionskål. 
Lägg på bären, frysta läggs på som dom är. 
Sätt plastfolie över. Går även bra att göra i glas eller plastburk med lock.
Ställ in i kylen över natten.

Ta ut och ät som det är, riktigt gott:)


Kram

6 kommentarer:

  1. Det där ska testas, behöver någonting stärkande innan morgondagens skolavslutning.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Spännande men jag gillar inte havregryn - särskilt inte uppblötta så jag fortsätter nog med mina blåbärssmoothies ;)
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Aldrig hört talas om, men det låter ju väldigt spännande! Måste komma ihåg att testa!!!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Detta recept på ett ungefär gör jag smoothie på i mixad form då såklart :-D Mumisgt.
    Kramar!

    SvaraRadera