måndag 10 juni 2013

Test av Rosévin

Jag beställde ju hem en box med ett nytt Rosévin som lanserades i vår. Nu har snart hela boxen druckits upp och det är dags att lämna en liten rapport kanske.

Local Rosé 

heter vinet och har 29% mindre kalorier jämfört med liknande produkter. Det har lite lägre alkoholhalt och innehåller endast 0,1gram kolhydrater per 100ml. 
En mycket frisk och fruktig rosé med toner av jorgubbar, örter och citrus enligt beskrivningen på Wineteams hemsida.
Första glaset som jag drack var inte tillräckligt kylt och gav en ganska saftliknande smak. Däremot när det kylts rejält så kom smakerna fram på ett helt annat sätt och det blev nästan krispigt. Fruktigt men det händer inte så mycket  mer i munnen. Inte i huvudet för den delen heller så man kan ta sig några glas extra utan att känna sig berusad. Detta vinet passar nog bäst att dricka som sällskapsvin eller att bara sippa på en varm sommardag. Skulle jag bjuda på mat så hade jag valt ett bättre rosévin men gärna bjudit på detta i förlängningen om någon är sugen på att mingla runt med ett glas rosé utan att bli helt kalas:)


Kram

6 kommentarer:

 1. Tack för recensionen! Jag får hem mitt på onsdag, får se vad jag tycker då!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Intressant och jag tackar också för provningen.
  kramar!

  SvaraRadera
 3. Alltid trevligt med provning, tackar.
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Jag kunde inte låta bli att beställa efter att ha läst om vinet hos dig. Jag håller med dig helt och hållet. Först tyckte jag mest att det smakade saft, men riktigt kallt funkar det faktiskt och det kan som sagt vara skönt ibland att alkoholhalten inte är så hög. Mingel- och pratvin har ju en tendens ibland att försvinna fort i värmen... och precis som du skrev så passar detta inte till mat.

  Kram!!!

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset, rose är det perfekta sommarvinet så det här måste jag prova. Kramisar Tina

  SvaraRadera