tisdag 15 oktober 2013

Receptet på Granolan

Här kommer receptet på Granolan som jag gjort ett par gånger! 
Receptet är från Coops senaste mattidning och som jag fått låna av fina Flippis.

Granola

Ca 2 liter

7 dl havregryn

2 dl vetegroddar

2 dl kokosflingor

2 dl pumpakärnor

2 dl solroskärnor

1 dl hela linfrön

200 g grovhackade nötter

1/2 tsk salt

1 1/4 dl vatten

3 msk lönnsirap

200 g torkad frukt

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

3. Blanda vatten och lönnsirap och ringla över blandningen. 
Rör om tills allt blivit lite småsmuligt.

4. Rosta granolan i nedre delen av ugnen tills den känns torr och har fått fin färg, 15-20 min. Rör om då och då.

5. Skär den torkade frukten i små bitar och låt den gå med de sista 5 min.

6. Låt granolan svalna. Förvara i tätslutande burk eller i påse.





Som nötter använde jag hasselnötter och den torkade frukten fick bli 
tranbär som är en favorit här. 
Istället för kokosflingor körde jag i kokosflakes. 
Problemet är att jag inte kan hitta dom i butik här nere i södern. 
Dom jag har kvar av är inköpta i LCHFbutiken på Stureplan och det känns aningens bökigt att flaxa upp där varenda gång jag ska ha ta på sådana. 
Någon som vet var man kan köpa stora kokosflakes här nere i Skåne?


Hoppas att ni tycker att det är lika förtrollande gott som jag:)


Kram

17 kommentarer:

  1. Tack för receptet! Det kommer att provas här med :-)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att höra vad ni tycker och om ni gör andra varianter:)
      Kram!

      Radera
  2. Himmalagat är alltid bäst. Vet man exakt vad det innehåller också! Klem

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med. Mycket konstiga saker som stoppas i fabriksmat nuförtiden...
      Kram!

      Radera
  3. Svar
    1. Lite himmelsk faktiskt!
      Kram!

      Radera
  4. I hope that it is pure Canadian Maple Syrup in the recipe ;)
    This recipe I will try. I am always searching for a nice granola to top my yogurt.
    Kramar,
    karen XOXO

    SvaraRadera
    Svar
    1. Of course it is Canadian Maple Syrup! There's nothing that can match yours:)
      Kramar!

      Radera
  5. Tack å tack - ska fixas i helgen! Jag får väl handla flakes och skicka ner om du inte hittar!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att ha en bulvan:) Hojtar om det krisar:)
      Kram!

      Radera
  6. Vad mumsigt med hemmagjord granola. L[ter ju himla gott!
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  7. Såg receptet i tidningen men har inte hunnit prova. Ska bli ändring nu
    Får hålla utkik efter kokosflakes
    Kram

    SvaraRadera
  8. Hej! Jag lämnar en kommentar hos dig för att fråga om du skulle vilja göra mig en liten tjänst som skulle betyda såå mycket för mig!! Jag heter Sanna och är 20 år och bor i en liten stad utanför Stockholm, jag brinner för mode och skönhet (vilket du kan se i min blogg haha) jag deltar nu i Schwarzkopf tävling på facebook där man kan vinna en tävling om Sveriges snyggaste hår! Jag skulle vara evigt tacksam om du ville rösta på mig och kanske även lämna en kort motivering om du gillar mitt hår! Kram!
    https://hairicons2013.com/sv/entry/87/


    / WWW.FASHIONJOINT.SE

    SvaraRadera