tisdag 13 maj 2014

Summering av senaste veckorna...

Halloj!

I bland önskar jag att det funnits fler timmar på dygnet, eller att det hände mindre. I alla fall att det hände mindre av de dåliga och tråkiga sakerna.

AW:n för två fredagar sedan blev riktigt lyckad! 
Sitta ut och dricka rosé, äta god tapastallrik och avrunda med en Mojito:)
Efter AW:n blev det Kallis på Ribban. 
Så himla skönt med bastande och skrubbande av kropp med salt som doftade Eucalyptus och smörja in sig med honung. Blev len som en barnrumpa över hela kroppen. Tyvärr fick jag inte upp ångan ordentligt så något kallbad blev det inte för min del. Däremot höll dom på med "viftningar" i den ena bastun och det ville ju vi också uppleva. Tyvärr var det för mycket folk så jag gick ut medan mina kompisar stannade kvar och roade sig.Personalen var juste och  ordnade en en extravifting för oss som inte fick plats. Så jag gick in med min lilla sittduk och satte mig på första parkett och två tjejer längst upp i bastun. Sen öppnades den dörren som vi inte gick in i och åtta karlar kommer in. I förda handdukar. Likaså alla andra tjejer som kom in efter. Och där satt jag i bara mässingen...."ska jag gå ut och hämta min handduk?" tänkte jag men struntade i det för det verkade ju helknäppt. Jag hade ju redan exponerat mig...
Valborg

Ca 30 000 kom och festade loss i vår stadspark denna dagen, snacka om perfekt väder för stadsparkshäng och fest. Trycket på deltagarna var högt både festmässigt och kissnödigehetsmässigt. Mycket pinkande i häckar, folks trädgårdar, på gatan och mellan bilar....inte helt fräscht.

Sonen hade feber och var hängig men orkade med en liten runda för att kolla när bålet tändes. Någon TV-kändis (hon i gult) var där och stimmade runt i direktsändning. Har ingen aning vem det är.Otroligt nog hade inte folkmassan mejat ner alla blommorna i parken. 
En hel del stod faktiskt kvar i solnedgången.1 maj var en lugn dag frånsett ena dottern som hade hög feber och halsont. Jag jobbade natten och kom hem på fredagsmorgonen och hittade en tjej i väldans risigt skick. Fick bli vårdcentralen och sedan remiss till sjukhuset:(  Efter lång väntan, dropp, intravenös antibiotika  och smärtstillande så piggnade dottern till lite och vi kunde åka hem. 

Så här pigg var jag efter att ha varit uppe i 34 timmar och ett nattpass inräknat...
Annars har det mest varit jobb och promenader. 
Har bestämt mig för att traska av vinterisoleringen och är ute och går långa rundor med hundarna, lyssnar på radio och njuter av allt som våren bjuder på. Har lyckats skaka av mig i alla fall fyra volanger och någon till får gärna försvinna. Hittade en app för några veckor sedan,  Becels där varje kilometer man går,  skänker  Becel en krona till forskning av kvinnohjärta. Tyckte jag var en riktigt god idé!Vad slår ett rapsfält i maj liksom?!


Utforskade för mig okända delar av staden som visade sig vara riktiga oaser.Ett lite glädjeskutt känns sällan fel när man är på det humöret :)Kram

10 kommentarer:

 1. Kul att se dig och hoppas att det med det snaraste blir mer av det där bra i tillvaron. Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack:) Jag ska försöka skärpa mig. Vi kanske kan köra en klänningsvecka snart?!
   Kramar

   Radera
 2. Snygg halsduk på översta bilden!
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den :)
   Tackkramar till bästa Titti <3

   Radera
 3. Bra gjort med volangerna mina sitter kavr 😡
  Kram💜

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det positiva med volanger är ju att man inte fryser så mycket :)
   Kram

   Radera
 4. Kul att se vad du pysslat på med, och skönt att dottern piggnade på sig. Här odlas fortfarande volanger, hörde att det var inne i vår? :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Volanger är såå mycket snyggare och mer inne än hängande våder;)
   Kram

   Radera
 5. Oj vilket dygn du fick där med dottern och vad skönt att det finns mediciner. Här är volangerna obearbetade så jag tackar för all inspiration åt det hållet.
  Massa kramar och må så gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja usch. Utan mediciner hade kunnat bli helt galet. Kul om jag kan inspirera och jag ser att du också varit ute och flängt i ett rapsfält:)
   Kramar

   Radera