Den här chokladmoussen är helt ljuvlig!
Det var ett bra tag sen jag gjorde den här smarriga efterrätten. För någon vecka sedan blev jag så sugen. Handlade hem choklad (som jag gömde för annars hade en viss Piraya i mitt hus slukat dom direkt..) och bestämde mig för att gå till verket. Kom på att jag ville ju ha någon att mumsa med och kom på den eminenta idéen att bjuda hit Flipfloppan så där lite spontant och hålla tummarna för att hon ville komma, och det ville hon!
Därför tänkte jag bjuda er på receptet:
Chokladmousse
ca 6 personer
Knappt 1 dl starkt kaffe
2 msk rom eller annan god sprit, tex Cointreau eller Xanté.
Rivet skal från en apelsin
4 ägg
en nypa salt
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad.
Ta bort kastrullen från värmen.
Tillsätt kaffet och spriten, rör om ordentligt. Blir det väldigt tjockt så späd med lite vatten.
Rör i apelsinskalet.
Separera gulorna och vitorna (detta brukar jag göra medan chokladen smälter)
Rör i gulorna i chokladblandningen.
Vispa vitorna till ett hårt skum och rör ner den lilla nypan med salt (detta brukar jag också hinna medan chokladen smälter)
Rör ner dom hårt vispade vitorna i chokladblandningen varsamt till det blandat sig ordentligt.
Häll upp i portionsglas (det blir ca 1 dl/port) och jag brukar köra IKEAS värmeljusglas)
Låt moussen stå kallt i minst 6 timmar.
Uhhh mums det ser lækkert ud :-) Jeg elsker desserter - uhhh
SvaraRaderaRigtig dejlig weekend - kram til dig søde Fiona :-)
Den är riktigt lækker;)
RaderaTrevlig helg till dig med:)
Kram
Herregud så gott - den måste jag testa asap!!
SvaraRaderaKram och god helg!
Den är verkligen värt lite stök i köket och du är extra värd med tanke på vad du hittat på med tänderna:)
RaderaKram och trevlig helg du med:)
Åhh, mailar du hit lite? Det där lät gott:)
SvaraRaderaKram
Tänk vad roligt det hade varit om man bar kunde programmera t.ex. micron och så vips hade du lite chokladmousse:))
RaderaKram
Det ser jättegott ut! Blev ett par rutor mörk choklad idag, det är ju i alla fredag ;)
SvaraRaderaKramis Suss
Måste få unna sig något gott och varför inte riktig choklad då som är så bra för välbefinnandet?:)
RaderaKram
Den ÄR supergod och jag har redan gjort den 2 gånger sen jag smakade den. Särskilt gott med hallon till var det ju också. Klem finis :)
SvaraRaderaJag var så säker på att jag hade Xanté hemma men NÅGON hade druckit upp den (rodnar)...Det blev smarrigt med Cointreu med:)
RaderaOch hallon, det kan jag äta på längden och tvären:)
Kramar