onsdag 8 augusti 2012

Kräftpastasallad & Dagens

Det är ju kräfttider och i går gjorde jag en sån himla god maträtt så jag tänkte att jag borde dela med mig av receptet. Supergott, nyttigt och enkelt!


Kräftpastasallad


Ingredienser:

250 g pasta
2 dl creme fraiche (jag tog den magra varianten på 5 %)
1 burk kräftstjärtar ca 200 g
8-10 körsbärstomater
1/2 paket ruccolasallad eller blandad sallad
1 röd paprika
currypasta
15-20 svarta oliver med eller utan kärna (jag föredrar med)
4 soltorkade tomater, antingen inlagda eller så blöta upp torkade
1 avocado
Färsk dill


Koka 250 g pastaskruvar av modell större. Spola med kallt vatten och låt rinna av.
 Skär paprika och soltorkade tomater i tunna skivor och lägg i en stor skål.
 Dela tomaterna, Lägg i sallad, pastan och oliver.
Värm crème fraîche och rör i 1-2 tsk currypasta.
 Häll i de avrunna kräftstjärtarna och låt det bli varmt.
 Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Blanda ihop allt och garnera med färsk dill och en skivad avokado.

Servera med surdegsbröd eller något annat gott bröd.


Dagens stass fortsätter i blått och jeans. Witnes top i lite indigo och jeansjacka, bägge från Odd Molly.


 

Tånaglarna har fått sig en omgång lack. 

 

Kram


3 kommentarer:

  1. Men å vad gott! Det ska jag göra en dag :-) Jag är också inne på vitt och blått, somrigt på nåt vis.

    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Låter gott. Bra grepp där med currypastan! Du är fin såklart och flipflopsen är väldigt fina, liksom innehåller i dem ;) Tyckte dock det var mer converse- väder idag tyvärr... KLem

    SvaraRadera
  3. Gott! Och snygg som få är du:) Kram!

    SvaraRadera