lördag 29 december 2012

Belgrad


Jag har fått den stora äran att åka på konferens med jobbet till Belgrad i maj nästa år. Känns jättekul med tanke på att sådana resor inte växer på träd i min bransch.  Har dessutom fått en supertrevlig resekamrat! Vi har tänkt att boka några extra nätter och göra Belgrad ordentligt. Ska läsa på mig ordentligt om denna stad. Har ni några tips, ideér eller "måsten" som vi borde uppleva så blir jag jätteglad:)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1a/Belgrade_Montage.jpg/256px-Belgrade_Montage.jpg
Bild lånad från Wikipedia



Jag är inne i ett mastodont jobbshok just nu så jag knappt tid till något, huset börjar se ut som en rövarkula och allt är lite småkaosigt.  Men efter jobb kommer ju ledighet!

Ha en bra lördag, hoppas att solen ska skina.

Kram

12 kommentarer:

 1. Hej!
  Det låter skoj med Belgrad, roligt att upptäcka en ny stad. Även här ser det ut som en rövarkula men jag skyller på att vi inte hinner städa på den här sidan året.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 2. Trevligt med jobbresa och även lite privat....har inte varit i Belgrad så kan inte ge några tips!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Hvor er du heldig, dejligt at have noget godt at se frem til :-)
  Rigtig dejlig eftermiddag/aften søde Fiona
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag vet ju tyvärr inte heller något om Belgrad, men det kan ju vara till en fördel också. Att läsa på om ett ställe man aldrig varit på förut. Då kan det väl bara bli en bra resa? Spännande iaf. Ta´t lugnt på jobbet om du kan, så hörs vi av. Storklem Ja, och det är rövarkula här också, skjut inte upp till morgondagen, det du kan undvika helt.... ;) eller i alla fall ett tag till.

  SvaraRadera
 5. Men vad roligt. Jag har aldrig varit där, så jag har tyvärr ingen tips.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Härligt att få en resa av jobbet:)
  Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

  SvaraRadera
 7. Aldrig varit där så tyvärr inga tips men kul med jobbresa, speciellt om man kan stanna på en utforskartur ett par dagar. Bra fixat där! Fast du, lite rövarkula har ingen dött av, så skit i det... :o) KRAM snyggo!

  SvaraRadera
 8. Oj vad spännande! Inga tips dock, har aldrig varit där. Men ska bli kul att höra vad du tycker!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Inte illa, det är inte så ofta regionen bjuder på resa. Har aldrig varit i Belgrad så inga tips från mig men du fixar det galant att hitta pärlor
  Vem ska du resa med??
  Kram

  SvaraRadera
 10. Åh vad kul!låter jättespännande! har själv inte varit där så några tips kan du inte få men google är ju "guds gåva till mänskligheten" så du hittar säkert något där :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Hej,
  kul med Belgrad...här kommer lite tips...

  Det första man finner är "Balkans Barcelona" som beskriver Belgrad som den nya metropolen för Europas intellektuella. Det är inte vem som helst som skriver utan den kända författaren som rest världen över. Cyril Hellman som för närvarande är chefredaktör för tidskriften Situation Stockholm som skrev i våras i denna tidning att detta är Europas gömda stjärna. Denna artikel är inte den ända som höjer Belgrad åtminstonde en nivå ovan de andra....

  Den kanske mest kända är kulttidningen RES som först skriver om Belgrad som det nya Berlin: http://res.se/serbien/belgrad/belgrad-det-nya-berlin

  Den samma gav stora RES-Priset som bästa designaffär till SUPERMARKET i Belgrads gamla stan det samma år. Inte sena att följa detta var det flashiga resemagasinet ESCAPE 360 som deklarerade Belgrad som det NYA Barcelona: http://www.e24.se/lifestyle/resor/belgrad-forutspas-att-bli-nasta-barcelona_2049839.e24

  Detta följdes kort därefter av Balkans New York: http://www.backpacking.se/ReadArticle.asp?ArticleId=1345

  Idag skriver både Vagabond, Allt om Resor, samt Escape Romantic Weekends om Belgrad som Europas Hot-Spot. Kanske lite sent eftersom alla redan upptäckt Belgrad.

  De serbiska varumärkesskyddade specialiteterna och regionala sevärdheter kan man upptäcka i denna prisbelönta film:

  ENJOY!

  http://www.youtube.com/watch?v=9ArNLVTn9x0&list=UUG5hZ5gZq4N3hGbKLYABlVQ&index=6&feature=plcp

  SvD

  http://www.svd.se/resor/weekendresor/weekend-i-belgrad_7639904.svd

  Vagabond Nr 9. 2012

  http://www.tob.rs/download/vagabond.pdf

  Mycket kultur, vin, konst, museum ser man i denna film på svenska:

  http://www.youtube.com/watch?hl=sv&gl=SE&client=mv-google&v=6AOUzURZZuQ&nomobile=1

  Lycka Till och ha det så trevligt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej snälla, rara!
   Helt fantastiskt att du ger mig alla dessa tipsen:)) Ska gå igenom allt material! Min filosofi är ju att bara åka till ett resmål en gång, livet känns för kort att åka till samma resmål om och om igen så är jag nu i Belgrad så ska jag banne mig göra Belgrad:)
   Tusen tack för att du tog dig tid att ge mig allt detta!
   Kramar

   Radera