tisdag 19 februari 2013

Guten tag!

För 10 år sedan åkte jag och familjen skidor för första gången. Innan dess har jag överhuvudtaget inte förstått meningen ned att åka på vintersemester. Men så fick maken en väldigt tidig 40-årskris och gjorde en klassiker. Där ingår ju ett Wasa-lopp. Så vi bestämde oss för att åka till fjällen och prova utförsåkning samtidigt som maken (som aldrig stått på skidor förut..) åkte Wasaloppet. Det var rena parodin för oss vuxna i utförsbacken. Men ett par tålmodiga vänner, en termos Gluwein och undanstoppande av våra stavar så har det bara blivit bättre och vi älskar att åka skidor! Vi har åkt varje år sedan dess, både en och två gånger om året. Förutom en runda i Tjeckien så har vi hållit oss i de svenska skidorterna.

I år blev det premiär till alperna!
Helt fantastiskt att kunna ta en kabin med värme i sätena hela vägen upp till en alptopp. För att sedan kunna åka länge innan det är dags att ta liften igen!:-)
Mina hyrskidor är supersnygga och vädret är kanonbra, solsken och minusgrader !Apfelstrudel är ju en perfekt rätt, man får i sig hela dygnets kaloribehov på ett bräde;)


Ha det bra där hemma eller var ni nu befinner er!

Kram


7 kommentarer:

 1. Alperna rockar, allra mest i solsken och en lemonad i handen. Kanske inte samtidigt som man står på skidorna men ändå..
  Kram och ha det gott

  SvaraRadera
 2. Du ser kæmpe godt ud :-) uhhh det må være sååå skønt :-) elsker at køre på ski...! Men kommer desværre ikke afsted mere, så kør en tur for mig søde Fiona :o) Stort kram fra DK

  SvaraRadera
 3. Underbart väder ni har. Vi har haft kalasbra vi med, men ca 20 cm snö i Karlskrona och definitvit inte converse- väder, som jag fått för mig. Ha det bäst och bryt helst inga ben eller så.. Klemar

  SvaraRadera
 4. Skidåkning är underbart! Och alperna är bäst :-) God mat och solsken och inte så kallt som i Sverige. Vår favorit är Verbier som vi besökt sedan 85... Tyvärr blev det inte skidåkning i år.
  Kram och njut!

  SvaraRadera
 5. Åh, så underbart det ser ut!!! Jag längtar så till Påsk då vi åker till Sälen :-D

  Kram

  SvaraRadera
 6. Hola amiga!
  Ser vackert ut där i snön men föredrar sol och värme.
  Fast just nu är det ju mer av det vita än det soliga, då jag nu återvänt till svensk mark.
  Apfelstrudel är aldrig fel. =)

  SvaraRadera
 7. Åhå vad underbart ni verkar ha det. Njut långsamt..
  Kram

  SvaraRadera