onsdag 3 april 2013

Supergod fiskrätt!

I går lagade jag en sjukt god maträtt!
Jag är egentligen inte något större "fan" av fisk mer än lax och Sushi förstås men tycker att det vore bra om det dök upp fiskrätter hemma hos oss någon gång i veckan. När jag var gravid med vårt första barn hade maken pippi på att göra "spätta i grädde" som jag utvecklat en rejäl aversion mot (vänder sig i magen bara jag tänker på det). Panerad spätta är ju i och för sig också gott men en rejäl kaloribomb...
 I allafall så snubblade jag över det här receptet när jag surfade runt en dag.

Kan säga att den där firren som jag hade i ugnsformen verkligen fick sig ett lyft med dessa kryddiga och goda ingredienser!

Torsk med ingefära i kokosmjölk


4 portioner
  • 800 g fryst torsk
  • 1 tsk salt
  • 1 fintärnad röd paprika
  • 120 g färska haricots verts
  • 1 strimlad rödlök
  • 400 ml kokosmjölk
  • 0,5 dl grovriven färsk ingefära
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0,5 tsk svartpeppar
Sätt ugnen på 225° 200 grader (tyckte att det fick för mycket färg på 225 grader)

Lägg torsken i en ugnssäker form och salta. Täck fisken med grönsakerna och löken.

Blanda kokosmjölken med ingefära, skal och saft av lime och riv ner fiskbuljongtärningen. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen i 30-40 (min firre var inte tillagad efter 30) min.

Servera i djupa tallrikar, som den är eller med kokt ris.

Vi hoppade över riset och brynte istället färsk spenat (en stor ekonomipåse) i lite smör och pressade i en vitlökskklyfta. På med lite flingsalt. Slurp!

Kram

3 kommentarer:

  1. Detta recept har vi med testat och kan bara hålla med. Gott och enkelt. Mest likt ute thimat jag kackats få till hemma. Så test detta alla! :)

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott det låter. Tack för receptet:)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Både lät och såg gott ut! Kram

    SvaraRadera