lördag 26 oktober 2013

Dags att kicka igång julförberedelserna!

Denna helgen är det dags att kicka igång julförberedelserna. 
Med 15 grader ute, sol och riktigt behagligt väder så känns det konstigt att ställa sig och göra glögg. 
Men ska den bli färdig till första advent så är det hög tid! 

Idag har jag varit och inhandlat ingredienser och ska 
slänga ihop det i kväll har jag tänkt.



Detta receptet har jag fått av en arbetskamrat och jag gjorde det förra året. Riktigt god och lurigt stark så man kan inte dricka för många muggar på en gång;)

Hemmagjord glögg

5 l svagdricka

2,5 kg socker
½ kg russin
1 liten påse hel kardemumma 

1 dl hela nejlikor

50 g jäst
1/4 påse pomerans (dvs en bit pomerans)
2-3 potatisar i tärningar (med skalet på)


Lös upp jästen i lite av svagdrickan. 
Blanda sedan ihop alla ingredienserna i en spann eller stor gryta. 

Låt stå i 3 veckor i rumstemperatur. 
Sila och låt stå några veckor till i baljan.

Luktar apa, så sätt det någonstans där du inte förpestar hela huset.

Tappa sedan upp på flaskor. Klar att dricka. 


Lycka till! 


10 kommentarer:

  1. Åh har du redan börjat med julförberedelserna redan?! Men det är klart glögg har jag var sugen på länge ;)
    Snygg header! Hur har du gjort? Har tänkt göra en länge men lyckas inte... Kram Suss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Ang headern så tog jag en bild, skickade den till en kompis och bad henne att fixa med text och storlek:) Har gjort några headers förut men är dålig på att "få till det":)
      Kram

      Radera
  2. Spännande. Kanske ska testa det receptet.
    Om jag inte sagt det, så måste jag säga att du är så fin i din header.
    Kram Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack:)
      Glöggen är superenkel att göra!
      Kram

      Radera
  3. Det där är överkurs för mig! Håller mig till köpeglögg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Överkurs?! Nädå, kan jag så kan du! Är nog svårare att färga håret på någon:)
      Kram

      Radera
  4. Vad spännande =) Tänkte göra glögg förra året men kom inte så långt.
    Ha en härlig dag, kramiz

    SvaraRadera