fredag 4 april 2014

Makeover av TVrummet

Barnen har ett TV-rum  på ovanvåningen som var så aptråkigt och fult. I höstas fick rummet sig en rejäl makeover och vi blev väldigt nöjda med resultatet!

"Före" bilder


Med lite textilfärg på soffan (läs mycket..) så att den blev riktigt svart och inte så dassig som på bilderna, nya kuddar, belysning, matta och lite annat pynt blev det så här: 

I stället för att låta ungarna ha ett stearinljus (och förmodligen elda upp kåken), köpte jag en gigantisk glödlampa med behagligt sken och la i. Fick lite hjälp av en elektriker i lampaffären som fixade med strömbrytare och tillräckligt lång elsladd.


Några glasgrunkor som jag inhandlade när Flippis och jag var på roadtrip förra våren. Med "almost black" sidenband från Tine K och lite badkulor, fick de bli pynt i takfönstret.Korg från Åhléns och ullfilt Toarp Säteri


Fat och filtduk från Åhléns. Några växtfrukter som håller sig länge. Tavellist från IKEA, ljusstakar från Day home och en tavla från roadtripen i fjol.Korgskärm från Tine K som ger att vackert mönster i rummet på kvällarna. Dimmer på den lampan är perfekt.


Den här gamla tavelljushållaren var i körsbärsfärgat trä. Haft den länge men tröttnat. Sprutlackerade den svart och hängde på lite "tassels" från Tine K så känns den som ny igen.


Världstavlan ovanför soffan inhandlades på Systrarna Grene.
Några suckulenter i krukorna. 
Skönt med växter som klarar sig bra utan vatten ett tag...


Det är jobbhelg som står på programmet, vi ses!

Kram


5 kommentarer:

 1. Verkligen fint! :) Trevlig helg. Kramis

  SvaraRadera
 2. Vilken skillnad.....där måste de trivas.
  Kuddar gör en hel del....har precis tagit fram vår/sommarkuddarna i vardagsrummet!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Whohaaa vad du gjort fint. Äntligen Hemma nästa arbetsplats kanske? Nice.
  Kramar och trevlig helg!!

  SvaraRadera
 4. Vilken skillnad, ett riktigt mysrum, var ska nu barnen ta vägen, he, he. Kramisar Tina

  SvaraRadera