lördag 8 september 2012

Fondue &Kattauktion

Hej!

Här har det helgjobbats på längden och tvären, både på jobb och privat. Kan snart skriva en hel avhandling om hur du låser upp ditt barns telefon när den befinner sig i ett annat land...

Ni som brukar kika in här har kanske snappat upp att jag nästan blivit besatt av Fondue, som var så poppis på det färgglada och mega axelvaddsåttiotalet (Herregud). Jodå, nu var det dags för ostfondue. Ett recept som jag skrev av 1987, när jag tjänade pengar till en Ibizaresa, då jag var försökskanin på Astra (andades in en massa skumma saker för att sedan kolla hur mycket jag skakade).

Ostfonduen blev helt underbar, gjord på Gruyereost. Vi doppade rostat surdegsbröd, charkuterivaror och grönsaker.

Den här raringen hittade jag oanvänd i källaren med två decennier på nacken...Och varför inte toppa med chokladfondue till efterrätt (svävade en stund i himmelriket där)?!Kanske lite sent påtänkt men jag vill slå ett slag för ett mycket gott ändamål, dom här underbara människornas Josanne  &
Helen som ska bedriva en auktion för stackars katter som blivit övergivna. Skänk gärna något till auktionen, ni har fram till midnatt på er!

Bild lånad från webben
Jo, en sak till. När jag skulle blogga från mobilen så gick inte det inte, fick ett meddelande "the limit of photo have reached". Jag har googlar som en galning, trodde jag kunde köpa till extra utrymme men fattar inte hur jag fixar detta. HJÄLP!, någon som vet?

Trevlig lördagkväll!

6 kommentarer:

 1. Försökskanin på Astra?! Det förklarar en del;)
  Och vad gott med fondue! Kram

  SvaraRadera
 2. Men gud, försökskanin på astra:) Ostfonduen låter hur god som helst.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Chokladfondue regerar! Ahh att få doppa annanas och sedan njutningsfullt mula hela munnen full :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Fondue är ju sååå himla gott. Smaskens och det där med ost lät ju toppen. Recept please :)

  Har ett litet tips faktiskt med mobilbloggningen. Det är nog antagligen så att du har gott om utrymme kvar då du kan lägga upp bilder från datorn men mobilbloggningen är ofta inställd på ett visst fotoalbum på Picasa. Jag använder Blogger+ när jag mobilbloggar och där kan man få ett val vilket fotoalbum man vill använda. När du bloggar från datorn skapar Picasa automatiskt nya album när det föregående är fullt men det verkar inte funka från en mobilapp. Testa om du kan byta album till nåt som inte är fullt så ska du se att det funkar. Så småningom kommer du nog ändå få slut på bildutrymme och behöva köpa mer utrymme på Picasa men det gör du lätt på Picasa. Tror det kostar typ 50 kr för 20 GB och det räcker läääänge...:)

  Kram
  /Vivvi

  SvaraRadera
 5. Phew, ser väldigt gott ut alltihop. Jag gillar alltid Fondue, modernt eller icke. Ha en fortsatt fin söndag. Klem

  SvaraRadera
 6. Seriöst. Du kan inte göra så här mot mig?? Du kan inte lägga ut de där bilderna en vanlig tråkig grå söndag när vi tänkt äta kyckling till middag och förvänta dig att jag INTE ska slänga en kofta över pyjamasen och flänga iväg till ostaffären, jisses kvinna?

  Kram på dig goding!:-)

  SvaraRadera